Kauw-Slikproblemen, het plezier in eten verdwijnt

 

Voeding is de brandstof voor ons lichaam, eten is een beleving. Maar voor mensen met kauw- slikproblemen, ouderen, patiënten rond een operatie of chronisch zieken, is eten meestal niet vanzelfsprekend. Ze zijn vaak afhankelijk van langhoudbare zoete drankjes. Het plezier in eten verdwijnt en ondervoeding ligt op de loer.

Innovatieve mogelijkheden

Dat is vanaf nu verleden tijd met de smaakvolle en gevarieerde productlijn van Fijnproevers. Het voedingsconcept van Fijnproevers biedt gevarieerde, hartige, smaakvolle en bovenal energie- & eiwitverrijkte eetmomenten. De producten zijn inzetbaar voor de invulling van een compleet dagmenu maar ook prima te gebruiken in combinatie met andere producten. De Fijnproevers producten zijn diepgevroren 12 maanden na productie houdbaar en kunnen direct na ontdooien vanuit de koeling geconsumeerd worden. Door het gebruik van de Fijnproevers producten de samenstelling, voedingswaarden en structuur altijd gewaarborgd.

Energie- & eiwitverrijkt
Alle Fijnproevers producten zijn energie- & eiwitverrijkt.

Fijne structuur
Kauwen van voeding vraagt energie van het lichaam. Door de fijne structuur van de Fijnproevers producten kost het minder energie om de juiste hoeveelheid voedingswaarden binnen te krijgen.

Amylase resistent
De producten Fijnproevers zijn amylase resistent wat inhoudt dat ze geen vocht loslaat in de mond en verslikken voorkomt.

Toegevoegde vezel bevordert een gezonde spijsvertering
De vezel die verwerkt wordt in de Fijnproevers producten bevordert een gezonde spijsvertering. Deze gezondheidsclaim is door de EFSA goedgekeurd. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat een inname van 12g van deze vezel per dag bijdraagt aan een gezonde spijsvertering.

Toegevoegd melkeiwit bevat de 9 essentiële aminozuren
De 9 essentiële aminozuren kan ons lichaam zelf niet aanmaken, deze moeten uit voeding verkregen worden. Alle Fijnproevers producten zijn verrijkt met hoogwaardig dierlijk melkeiwit welke deze 9 essentiële aminozuren bevatten.

Kleine porties met hoge voedingswaarde
De Fijnproevers producten bestaan allemaal uit kleine porties die hoog in energie & eiwit zitten. Zo hoeft iemand geen grote hoeveelheden te consumeren om toch de juiste voedingswaarden binnen te krijgen.

Duidelijke & meetbare voedingswaardeninformatie
Op de verpakkingen van alle Fijnproevers producten staan de voedingswaarden per portie vermeld. Hierdoor kaan eenvoudig worden gemeten hoeveel iemand binnen krijgt en worden bijgestuurd waar nodig.

Bereid met natuurlijke ingrediënten en glutenvrij
De natuurlijke en glutenvrije ingrediënten vormen de basis voor alle Fijnproevers producten.