Low carb dieet

low carb dieet receptenEr zijn verschillende Low Carb diëten. Twee diëten die je misschien wel kent zijn het Atkins dieet en het South Beach dieet. In de diëten worden koolhydraten zo veel mogelijk gemeden. Het Low Carb dieet bestaat uit verschillende fasen en zal ervoor zorgen dat je binnen een korte tijd flink wat kilo’s kwijt kunt raken.

Wat mag je eten?

Het Low Carb dieet bestaat uit verschillende fasen. In de eerste fase zal je vooral kaas, vlees, eieren, vis, noten en groeten eten. Dit kan samengevoegd worden in speciale Low Carb recepten. Hoe langer het dieet duurt, hoe meer koolhydraten er tijdens het dieet toegevoegd zullen worden. Zo kan je denken aan volkoren producten en fruit. In de laatste fase zal je vooral merken dat er gestuurd wordt op een goede balans van koolhydraten. Daarnaast zal je leren hoe je op gewicht moet blijven.

Voordelen Low Carb dieet

Maar wat zijn nu eigenlijk de voordelen van het volgen van een Low Carb dieet? Dankzij de Low Carb recepten zal je snel gewicht verliezen, doordat je zelf je eigen vet verbrand. Daarnaast zal er niet snel meer een gevoel van trek optreden. Een andere groot voordeel is het feit dat je je een stuk fitter zult voelen dankzij het dieet. Je zult geen gevoel van vermoeidheid meer ervaren. Daarnaast is er zelfs een verminderde kans op aandoeningen. Je kunt dan denken aan aandoeningen als diabetes of een te hoge bloeddruk. Maar ook de kans op migraine of een verhoogde cholesterol zal afnemen. De zogenoemde ‘eetbuien’ zullen niet meer voorkomen. Dankzij het Low Card dieet en de recepten zal je lekker gevarieerd kunnen eten. Het zal voor nog meer levensgenot zorgen! Wanneer je op een verantwoorde manier af wilt vallen, doe je er goed aan om voor een Low Carb dieet te kiezen.